...
Mjera Tražim poslodavca 2024 od 13.5.2024. godine
15.Apr.24


Mjera Tražim poslodavca 2024 od 13.5.2024. godine

Obavještavamo fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH da će Javni poziv za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2024 biti otvoren 13, 14. i 15.5.2024. godine u periodu od 8 do 16 sati. Online obrazac za apliciranje (TP1) bit će dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba) u meniju Projekti.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2 (kao drugi korak u realizaciji programa) bit će omogućeno od 16.5.2024. godine. Obrazac TP2 će također biti dostupan u rubrici Projekti na web portalu Zavoda. 

Primjer podnošenja prijave putem web portala Zavoda za fizičke osobe i poslodavce možete pogledati OVDJE.  
 
VAŽNA NAPOMENA:  Ističemo da su fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva (ukoliko to do sada nisu učinili). Krajnji rok za registraciju je 5.5.2024. godine.

Svi zahtjevi za tehničkom podrškom zaprimljeni do tog datuma bit će obrađeni u sedmici prije objave javnog poziva. Zahtjeve možete slati na: registracije@fzzz.ba. 


Poslodavci su u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najkasnije dan prije podnošenja zahtjeva (TP2). 

Korisnici koji su se ranije registrirali ne moraju to ponovo činiti, ali preporučujemo da na vrijeme provjere da li je njihov profil aktivan te da li su svi uneseni podaci još uvijek aktuelni.


Primjeri registracije na web portal Zavoda: POSLODAVCINEZAPOSLENE OSOBE
 
Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je u tekstu Programa.